Torparlängan

Här bor du omsluten av trä och grönska

”På Torparängen lever du i samklang med naturen samtidigt som stadens serviceutbud finns tillgängligt bara några minuter bort.”

Den nya stadsdelen Torparängen i södra Växjö ligger naturskönt inbäddat bland träd och grönska, alldeles intill Södra Bergundasjön. Här finns mysiga promenadstråk, grillplatser längs sjön och äventyrliga skogar att leka i. Läget är optimalt för den som vill kombinera ett centrumnära läge alldeles intill naturen.

Torparängen är historisk naturmark och tanken är att bevara karaktären samtidigt som här anläggs en ny stadsdelspark med lekplats. En ny förskola byggs i området och bara ett stenkast bort finns kolonilotter där man kan odla sin egen mat. På Torparängen lever du i samklang med naturen samtidigt som stadens hela serviceutbud finns tillgängligt bara några minuter bort.

NÄRA STAD. NÄRA NATUR.

I kvarteret Torparlängan som nu växer fram bygger vi 14 parhus. Alla har långsidan mot kvartersgatan och gavlarna mot öster och väster. Parhusen följer markens terräng för att skapa ett nära samspel med den omgivande naturen.

Boendet och miljön är optimerad för ett liv till fots och på cykel men det finns självklart även utrymme för bilen. Bra cykelvägar tar dig den korta sträckan in till centrum eller till skolan och universitetet.

Endast ett stenkast från husen kommer en badbrygga att anläggas i Södra Bergundasjön med västerläge och kvällssol.

Presentationen av Torparlängan bygger på en idéskiss. Detaljer kring husens utformning kommer att uppdateras efterhand. Det innebär att de färdiga husen kan komma att se annorlunda ut.

Anmäl ditt intresse