Torparlängan

Levande arkitektur som öppnar upp möjligheter

”Öppna upp glaspartierna och skapa ett naturligt flöde mellan ute och inne.”

Interiören har en öppen planlösning som ger alla möjligheter att sätta sin egen prägel på boendet. Den rumsliga upplevelsen präglas av trä, från golv till tak, med generösa utblickar mot grönskan utanför. Det finns en direkt koppling men vardagsrum och kök och mellan kök och förgård. Stora delar av säsongen går det att öppna upp glaspartierna och skapa ett naturligt flöde mellan ute och inne.

Det slipade betonggolvet på bottenvåningen är robust och bidrar till att upplösa gränslandet mellan inomhus och utomhus. Också vintertid är ljuset och utemiljön närvarande genom de stora glasytorna. Det här är ett generöst boende som är tål att levas i, med blottade naturmaterial som bara blir vackrare med åren.

VINTERTRÄDGÅRD MELLAN UTE OCH INNE

Husen har en glasad entré som löper från bottenvåningen hela vägen upp till takvåningen. Glasentrén öppnar upp planlösningen och bjuder in naturen i hemmet. Rummet blir både en del av trädgården och en del av vardagsrummet och köket. Det kan utnyttjas från tidig vår till sen höst. Växthus, vinterträdgård, glasveranda; bara fantasin sätter gränserna. Glasentrén fungerar också som en klimatsluss som förvärmer luften innan den kommer in i huset. Det sparar energi och ger ett friskt och behagligt inomhusklimat.

FÖRGÅRD I SÖDERLÄGE

Parhusens entréer vänder sig söderut mot kvartersgatan och varje radhus har en egen förgård med växthus samt en mindre uteplats mot norr. Förgården kan utformas för odling och rymma träd och växter. Här finns plats för cyklar, sopkärl, mindre förråd och även plats för bilen. Det är även förberett för att kunna ladda en el- eller hydridbil.

STUDENTBOENDE ELLER KONTOR PÅ VINDSVÅNINGEN

Från förgården löper en utvändig trappa upp till balkongen på andra våningen. Denna kan fungera som entré om ett separat boende skapas på vindsplanet, till exempel ett studentboende för uthyrning eller ett kontor med egen ingång. Vindsrummet får då sin egen ingång via trappan och entréhall på andra våningen.

Presentationen av Torparlängan bygger på en idéskiss. Detaljer kring husens utformning kommer att uppdateras efterhand. Det innebär att de färdiga husen kan komma att se annorlunda ut.

Anmäl ditt intresse